Cum constuim o hala metalica cu fonduri europene?

Cum constuim o hala metalica cu fonduri europene?

Hotararea de a construi o hala metalica folosind fonduri europene ar trebui sa plece mai intai de la o analiza a afacerii. In acest sens ar trebui sa se analizeze liniile de finantare unde se pot aloca bani pentru investitii in facilitati de productie si in constructii dar in special ar trebui estimate in mod corect costurile eligibile si costurile neeligibile pentru a putea fi stabilita rentabilitatea unei astfel de investitii din perspectiva afacerii deja existente.

Halele metalice sunt potrivite in special pentru spatiile de productie si prin urmare firmele ce lucreaza in astfel de sectoare ar trebui sa isi faca o analiza corecta preliminara in ceea ce priveste necesitatea de extindere a activitatii de productie si sa evalueze dimensiunile optime si facilitatile care sunt necesare pentru extindere.

O prima etape ste studiul de prefezabilitate care ar trebui efectuat chiar de catre investitor alaturi de de un consultant si ar trebui sa includa consultarea tuturor preturilor de referinta in functie de tipul constructiei, preturile in ceea ce priveste intretinerea si operarea.

In pagina firmei se poate face o simulare in timp real cu ajutorul unui program specializat si in general aceste programe va vor solicita date de contact pentru cazul in care va fi cazul sa beneficiati si de asistenta suplimentara. Daca folositi un astfel de program veti obtine simularea in timp real a costurilor investitiei pentru o hala industriala metalica si informatii in ceea ce priveste o analiza beneficiu cost si care sunt avantajele pentru solutia pe care ati ales-o.

Pentru a accesa fonduri europene aveti nevoie in mod categoric si de un consultant si trebuie sa elaborati un stidiu al fezabilitatii ca si parte din documentatia tehnica si economica, dar si analiza eligibilitatii solicitantului si o dezvoltare a unui plan de afaceri care sa aiba si un plan de marketing coerent.

Aboradrea ar trebui sa fie integrata si documentatia trebuie sa expuna solutia cea mai buna atat din punct de vedere tehnologic cat si constructiv, financiar si economic.

Trebuie sa indepliniti in primul rand conditia de eligibilitate pentru a putea demara procesul de obtinere a fondurilor europene.

Aceste conditii se afla detaliate in ghiduri pentru fiecare linie de finantare si sunt tipice pentru fiecare astfel de linie. Din aceasta cauza trebuie facuta o analiza atenta pentru conditiile fiecarei linii de finantare.

Sunt linii de finantare dedicate startup-urilor sau firmelor cu vechime mari, linii de finantare pentru IMM sau pentru microintreprinderi, si fiecare dintre ele clarifica incadrarea in functie de intreprindere si conditiile eliminatorii in ceea ce priveste numarul de angajati care au norma intreaga si care trebuie sa apara in urma implementarii proiectului, locul afacerii, regiunea in care se dezvolta sau zonele de frontiera.

Parametrii au caracter determinant pentru stabilirea eligibilitatii persoanei care solicita fondurile europene sau pentru stabilirea eligibilitatii proiectului. De asemenea acesti parametrii sunt decisivi si in procentul ce se poate primi sub forma de fonduri nerambursabile. Regimul de cofinantare se va plafona in functie de dimensiunea pe care o are intreprinderea, numarul de angajati si tipul de activitate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.