Indiferent ca este vorba despre modernizarea unei case construite in mod arhaic din lut, a unei case construite din lemn sau ne orientam spre sporirea confortului dotand o constructie recenta cu sisteme noi, renovarea va fi un sir destul de lung de tehnici si operatiuni complicate, cu o durata lunga si in majoritatea cazurilor costisitoare.
Renovarea locuintelor implica si inlocuirea finisajelor pentru podea, pereti si tamplarie. Mai exact va fi nevoie sa schimbati ferestrele, usile, si uneori poate fi necesar sa schimbati si sistemul electric, de apa sau gaze, inclusiv robinetii si tevile, intrerupatoarele, si instalatiile sanitare.
Desi fundatia unei cladiri este puternica, in timp pot sa apara defecte vizibile asupra constructiilor mai vechi in special daca acestea sunt facute din lemn, si este indicat sa renovati locuinta. De asemenea, evaluarea ar trebui sa se faca de sus in jos, incepand de la starea in care se afla fundatia si urcand treptat spre acoperis, acordand atentie structurii de rezistenta si abia apoi peretilor.
Daca acoperisul sta pe barne si pe stalpi confectionati din lemn, acestea sunt elementele de baza care trebui verificate si in cazul in care la nivelul acestora se constata probleme trebuie sa le inlocuiti. Pot sa fie si stuatii in care proprietarul doreste sa mansardeze si costurile in acest sens vor fi mai mari decat la o renovare simpla.
Pentru a schimba acoperisul atunci cand renovati o casa sunt diverse tehnici si fiecare actiune va depinde in totalitate de dorinta clientului. Daca se vrea schimbarea tablei de pe casa cu tigla trebuie sa se verifice daca barnele au capacitatea de a sustine noua greutate. Pentru o casa care are acoperisul din tigla acesta se poate inlocui sau poate fi doar periat si curatat daca tigla este in stare buna.
Atunci cand se renoveaza o locuinta si peretii ar trebui intariti utilizand ciment si plasa, iar vechile ferestre si usi, in ciuda faptului ca dau acel aer clasic dorit de multi, ar trebui schimbate cu variantele lor moderne pentru a preveni pierderea caldurii si pentru a etansa mai bine.
Daca doriti sa mentineti un aspect traditional, atunci cand renovati veti avea o serie de costuri in plus pentru prispa, pridvor sau ornamente in stil popular. De asemenea, pentru interioare rustice si mobilierul va necesita fonduri suplimentare.
Pentru a renova locuinta cu bani putini ar trebui sa incepeti totul planificand. Trebuie sa stabiliti un plan cat mai precis in ceea ce priveste fiecare lucru pe care doriti sa il realizati pentru a evita sa va treziti la mijlocul lucrarilor cu bugetul terminat.
Stabiliti in mod clar ce modificari trebuie facute deoarece lucrurile oricum au tendinta sa se modifice pe parcurs.
Daca semnati un contract cu o companie va recomandam sa lasati specialistii sa se ocupe de cumpararea materialelor necesare procesului de renovare. Daca considerati ca va veti putea descurca singur atunci veti diminua clar costurile dar pentru unele actiuni tot va fi nevoie sa apelati la serviciile unui profesionist, si cel mai bun exemplu este realizarea instalatiei electrice.