Reabilitare Grajd Iernut

Share Button

reabilitare grajd iernutIn anii 2012-2013 s-a executat lucrarea „Reabilitare Grajd” din localitatea Iernut, jud. Mures. Lucrarea a constat in transformarea unui grajd de porcine intr-un grajd destinat cresterii vacilor de lapte in sistem inchis.

Partea dificila a acestei lucrari a fost realizarea unor canale tehnice de evacuare a dejectilor, canale care au fost realizate prin producerea unor placi prefabricate din beton si montarea acestora peste peretii canalelor realizate din beton monolit, inclusiv monolitizarea zonei de conact dintre cele doua elemente.

Constructia are suprafata de 2400 mp, in cadrul acesteia s-a reabilitat si acoperisul care era din placi de azbociment, trecandu-se pe solutia de invelitoare usoara din tigla metalica pastrandu-se grinzile prefabricate din beton ale grajdului pe care s-a montat o structura de sarpanta din lemn. Intreaga pardoseala a fost realizata din beton monolit,  la care s-au realizat in zona de odihna paturi din nisip pentru a nu imbolnavi picioarele bovinelor.

Despartitoarele din zona de odihna si zona de asteptare au fost realizate din confectie metalica, iar zona de hranire a fost realizata din beton armat.

In cadrul aceluiasi proiect s-a realizat si sala de muls total automatizata, inclusiv zona de odihna, zona de asteptare si zona de mulgere pentru a intregi sistemul de functionare in mediu inchis al cresterii vacilor de lapte.

Pe parcursul derularii contractului s-au constatat deficiente la structura de sustinere a acoperisului , stalpii de sustinere a grinzilor prefabricate fiind fisurati, panele de sustinere a invelitorii de azbociment au fost degradate in proportie de 30% aparand riscul prabusirii invelitorii . Masurile luate au fost de camasuire cu confectie metalica a stalpilor si panelor.

In paralel s-a reabilitat si magazia de furaje, constand in reabilitarea acoperisului realizat cu membrana bituminoasa in trei straturi, demolarea peretilor neportanti din interior, realizarea usilor de acces pentru autotrenuri, turnarea unei pardoseli din beton armate cu fibra de sticla, rezistenta la 40 de tf.

Reabilitare grajd 2reabilitare grajd iernut 3