Cum nu trebuie sa fie un muncitor pe santier?

Cum nu trebuie sa fie un muncitor pe santier?

Domeniul constructiilor este un domeniu destul de dezvoltat si in Romania. Zilnic apar ca peste noapte tot felul de cladiri impunatoare, tot felul de constructii monumentale. In constructii lucreaza cu truda o multime de muncitori. Sunt santiere pe care lucreaza cativa, sunt santiere pe care lucreaza zeci, chiar si sute de muncitori.

In mare parte, acest lucru depinde de marimea santierului, deoarece nu poti baga 100 de muncitori pe un santier foarte mic.

Muncitorii in constructii trebuie sa trateze cu seriozitate munca pe care o au de facut. In cele ce urmeaza, nu vom vorbi despre cum trebuie sa fie un muncitor care lucreaza in constructii, ci despre cum nu trebuie acesta sa fie.

Lenes

Santierul e un mediu dificil. Ca sa rezisti trebuie sa muncesti mult, deoarece altfel nu vei fi tinut mult pe santier. Sefii de santier mereu indeamna muncitorii sa munceasca mai repede, mai bine, etc. Acum, nu spune nimeni ca trebuie sa muncesti pana la epuizare, insa nici sa stai mai mult decat sa muncesti.

Betiv

Alcoolul si munca nu se impaca in absolut nici un domeniu. Nimanui nu-i place sa aiba pe santier oameni mereu beti, deoarece acestia nu muncesc, nu sunt atenti si nu se poarta asa cum ar fi normal sa o faca un muncitor de pe un santier. Bautura se bea dupa programul de lucru, in nici un caz in timpul acestuia.

Neatent

Cei care muncesc pe santier trebuie sa fie persoane atente, trebuie sa aiba grija in tot ce fac. Trebuie sa aiba grija cum combina materialele, cum folosesc utilajele si asa mai departe. Ai nevoie de atentie, altfel lucrurile nu se vor desfasura asa cum trebuie.

In varsta

Nu e vorba aici de o discriminare in functie de varsa, insa, muncitorii de pe santiere in general nu sunt in varsta. De ce? Pentru ca ai nevoie de forta de munca, trebuie sa fii in putere. Din moment ce o anumita persoana are 80-90 de ani, in mod clar santierul nu e locul potrivit pentru ea.

Bolnav

Amintim si aici faptul ca pe santiere oamenii bolnavi sunt refuzati nu pentru ca sunt discriminati, ci pentru ca un astfel de mediu nu le face bine. Din moment ce ai probleme cu plamanii, spatele sau inima, in mod categoric efortul nu-ti va prinde bine. De asemenea, praful si mizeria de pe santier pot subrezi si mai mult sanatatea unei persoane bolnave.

Si pe santiere, ca si in alte domenii, se cauta cei mai potriviti oameni, fapt pentru care e probabil ca cei la care sunt prezente insusirile de mai sus sa nu-si aiba locul. Acum insa, depinde mult de cerintele fiecarui sef de santier, de dorintele muncitorilor si de puterile pe care le are fiecare persoana in parte.

Daca te consideri o persoana apta de munca pe santier si iti doresti cu adevarat asta, tine cont de cele amintite mai sus, dar vorbeste si cu seful de santier la care vrei sa mergi, deoarece e posibil ca unele aspecte sa nu fie importante, sau sa mai fie si altele din categoria celor pe care nu trebuie sa le ai.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.