Centru Salvamont Cheile Turzii

Share Button

Centru Salvamont Cheile TurziiIn anul 2013 s-a realizat proiectul „Centrul de Informare si Interventie Salvamont Salvaspeo” din rezervatia naturala Cheile Turzii.

Lucrarea consta in realizarea completa a unei structuri din lemn pe fundatie de beton destinata salvamontistilor de la Salvaspeo Cluj Napoca ca punct de lucru in Cheile Turzii.

Structura este alcatuita din elemente de sustinere din lemn, peretii de inchidere din OSB izolati cu vata minerala bazaltica si placati cu lambriuri din lemn, acoperisul a fost realizat cu sindrila din lemn dandu-i un aspect invechit al cladirii.

Imbinarile din lemn ale structurii de rezistenta au fost realizate tot in stil vechi ( mos si baba) rigidizate cu tije filetate si scoabe . Pardoselile au fost facute in sistem fagure din lemn, iar stratul de finisaj al lor a fost din dusumea oarba.

Cladirea are parter, mansarda si pod, avand suprafata construita de 150 mp. Arhitectura acestei cladiri este in forma de romb taiat , prezentand o mare precizie in realizarea structurii de rezistenta .

Centru Salvamont Cheile Turzii

Centru Salvamont Cheile Turzii