Care este componenta unei structuri metalice?

Share Button

Care este componenta unei structuri metaliceStructurile metalice au ca orice alta structura anumite parti componente din care sunt alcatuite. Toate aceste parti componente de care este bine sa tinem cont atunci cand demaram procesul de constructie a unor cladiri pe schelet metalic, ne pot fi explicate de o firma de constructii specializata pe structuri metalice .

Stalpii sunt o componenta principala a structurii si pot fi executati si poriectati in mai multe moduri in functie de ceea ce se doreste sa se obtina. Stalpii se pot executa din profile laminate sau din table sudate.

Ulterior stalpilor li se aplica un tratament coroziv care se face prin sablare si prin vopsire cu o culoare dorita de catre beneficiarul proiectului.

In faza de proiectare suntem in general preocupati sa realizam proiecte care pe langa a satisface cerintele de asigurare prevazute in normative sa poata conduce si la un consum redus de materiale pentru a putea in final sa se reduca si costurile de executie.

Pentru a calcula structurile sunt utiilizate programe recunoscute care ofera si posibilitatea de a analiza cat mai avansat strcutura si de a o modela cat mai exact conformt cu solicitarile care vor interventi in mod real supra unei cladiri. Metoda prin care este modelata si analizata comportarea structurii duc la conformarea foarte buna a elementelor de structura si in acest mod la o economie de materiale.

Stim ca realizarea imbinarilor prin sudura in atelierul in care sunt realizate confectiile metalice, acestea se fac superior atat calitativ cat si din punct de vede economic raportat la sudurile care se vor realiza pe santier si de aceea structurile pe care le proiectam se vor face din elemente care se sudeaza in fabrica si care sunt asamblate in dimensiuni ce pot fi transporate rutier si care se vor monta prin imbinari cu suruburi. Modul de dimensionare a elementelor se va face conform cu normele europene si romanesti si la cerere se pot face calcule si dupa standardele altor stari.

In urma finalizarii calculelor, structurile se modeleaza si 3D cu ajutorul unor programe speciale care ajuta la detalierea sructurilor metalice. Fecare grinda, stalp, contravantuire, se va reprezenta cat mai exact alaturi de alte sisteme de prindere si vor alcatui un model identic cu structura care va fi edificata.

Din realizarea tridimensionala a modelului unei structuri reies avantaje de necontestat comparativ cu proiectarea in mod clasic cu programele traditionale. Un mod simplu cu ajutorul caruia pot fi obtinute informatii cu privire la toate elementele care vor intra in alcatuirea unei structuri sau cu ajutorul carora se pot indentifica foarte rapid si usor toate reperele sunt esenta montarii si uzinarii eficiente pentru orice tip de structura.

Dupa ce se finalizeaza complet modelul pentru o structura se vor genera cu ajutorul unui program desenele pentru fiecare element de reper, detaliile pentru executie, planurile pentru structuri, planurile pentru montaj, listele diseminate in tabele si in profile, listele de expeditie, listele care includ organele de asamblare, si in plus se poate interoga modelul 3D care va fi furnizat odata cu schemele printate pentru a afla rapid si simplu mai multe informatii legate de reperele din structura.