Aspecte esentiale in munca pe santier

Share Button

Aspecte esentiale in munca pe santierNu e simplu sa coordonezi o echipa de muncitori pe un santier in lucru. Orice om are propriul ritm de lucru, fapt pentru care ideal ar fi sa-i gasesti pe cei care se misca rapid si fac o treaba de calitate, pe cei care au ritmuri de munca similare. Munca pe santier nu e simpla si nu oricine e facut pentru o astfel de munca. Accidentele de munca sunt destul de dese, oamenii sunt de multe ori neatenti si inevitabilul se produce.

Cand vorbim de munca pe santier, trebuie sa avem in vedere o serie de aspecte importante:

Alegerea echipei

E foarte important sa ai o echipa de oameni potrivita. Acest lucru inseamna ca muncitorii pe care ii ai in echipa trebuie sa fie harnici, rapizi si sa lucreze cu simt de raspundere. Nu rare sunt situatiile in care muncitorii sunt dati afara de pe santier deoarece nu indeplinesc aceste conditii.

Nimanui nu-i place sa aiba pe santier o persoana care mai mult sta decat munceste, o persoana lenta, o persoana care face o multime de lucruri gresite din neatentie. Alege-ti bine muncitorii, astfel incat la final lucrarea sa iasa asa cum isi doreste proprietarul.

Siguranta la locul de munca

Siguranta la locul de munca este un alt aspect deosebit de important. Pe santierele in lucru au loc zilnic fel si fel de accidente. Inainte de a incepe lucrarea, ceea ce ai de facut este sa faci instructajul de protectie a muncii cu toti muncitorii.

Orice persoana care lucreaza pe santier trebuie sa stie foarte bine regulile de protectie a muncii si mai mult decat atat, trebuie sa le respecte. Tine cont de acest aspect deosebit de important si nu-ti pune viata in pericol.

Utilajele folosite

In mod categoric, pe un santier in lucru e nevoie de utilajele potrivite. In privinta acestora trebuie avuta mare grija, deoarece ele pot pune in pericol viata muncitorilor. In primul rand, inainte de a fi folosite pe santier, utilajele trebuie verificate pentru a te asigura de faptul ca sunt in buna stare de functionare.

In al doilea rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca utilajele trebuie manuite doar de oamenii care sunt instruiti sa faca acest lucru. Un ultim aspect pe care-l amintim in legatura cu utilajele face referire la modalitatea in care ele sunt depozitate. Acestea trebuie depozitate astfel incat sa nu prezinte un pericol pentru restul santierului.

Materialele folosite

Este important ca atunci cand lucrezi pe un santier sa lucrezi cu materiale de calitate. Acest lucru conteaza enorm de mult daca vrei o constructie rezistenta. Persoana responsabila de achizitionarea materialelor trebuie sa il informeze pe proprietar de faptul ca doar cu materiale de calitate rezultatul va fi unul dorit.

Tine cont de cele amintite mai sus. Aceste aspecte pot fi mult mai importante decat te gandesti tu, mult mai importante decat ti-ai dat seama pana acum. Iti vei da seama cu adevarat de importanta lor abia atunci cand le vei neglija, ceea ce in mod clar nu iti doresti